Sunday 4 August 2013

MEGA UNIVERSUL


      Acest nou concept explică Geneza și expansiunea accelerată a Universului. Mega Universul este constituit dintr-o infinitate de mega găuri negre si universuri. Putem considera masa unei mega găuri negre de ordinul masei întregului Univers.
                                                                         
      Mega  gaura  neagră  se  face   vinovată  de expansiunea accelerată a Universului și de explozia inițială numita „Big Bang” care a dus la formarea Universului nostru. 

    În jurul Universului există un număr de mega găuri negre care îl canibalizează și implicit contribuie la expansiunea accelerată a Universului.

         


Cauzele exploziei unei mega găuri negre pot fi:

          1. prin depășirea masei critice de echilibru. 


          Posibil,  prin pierderea temporara a gravitatiei, cheia putand fi Bosonul Higgs.

          2. în urma ciocnirii frontale cu o altă mega gaură neagră. 
       
         Putem spune că în Mega Univers raportul dintre materia liberă și materia păbușită este de 1 la 99.
                                                                                                                 

                                                                                    04 august 2013, București

Un scenariu posibil, care stă la baza formării universului.

   
                                                                                            

4 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comentariul a fost sters din greseala.
      Va multumesc.
      ....................................................................
      AELEDEN1 July 2014 10:58
      De ce nu ar exista şi un gigaunivers? Sau un supergigaunivers? Şi de ce grandoarea universurilor s-ar opri undeva, din moment ce TOTUL ABSOLUT este infinit? Iar acest TOT ABSOLUT, din moment ce conţine o cantitate infinită de materie, nu poate fi altceva decât o gaură neagră (abis negru- după cum îl numeşte, mai nimerit, Mihai Drăgănescu.).

      Asta ar fi dacă mergem în sens macro-cosmic.

      Dar dacă vom coborî în micro-univers, aici dezvelim o mulţime de subnivele şi preentităţi, găuri negre microscopice, care divizându-se la nesfârşit ne pun în faţa neantului. Deci esenţa materiei se pierde în neant şi nu poate fi deosebită de spaţiul-pur. Or, dacă esenţa lumii se confundă cu neantul, atunci ceea ce numim noi materie, nu este altceva decât o altă formă de existenţă a neantului.

      Şi atunci ce este lumea? Nu cumva o mare iluzie, aşa cum afirmă majoritatea doctrinelor spirituale?

      În acest fel Creaţia universurilor ar fi posibilă conştiinţei ajunse pe un anumit stadiu de dezvoltare tehnologică, dar mai ales spirituală, dacă nu cumva aceste două domenii vor deveni una.

      Cu respect
      Aeleden

      Delete
  2. Orice teorie care nu produce efecte simtite de om este literatura, imaginatie, ci

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teoriile nu produc efecte fizice. Ele doar încearcă să explice fenomenele, organizarea şi mişcarea materiei. Singurul efect scontat de o teorie este acela de a genera într-o conştiinţă înţelegerea cauzală a unui fenomen.

      Când însă explicaţiile sunt duse prea departe (în necunoscut) ele par inutile, desprinse din realitatea apropiată şi nu pot fi deosebite de imaginaţie sau visare. Noi încă nu ne-am privit propria galaxie din afara ei, nu ştim dacă vom putea evada vreodată din acest univers sau dacă suntem irevocabil prizonieri într-o vastă monadă şi visăm la megauniversuri.

      Dar asta e menirea omului, să depăşească cu gândul limitele impuse de spaţiu şi timp, să emită ipoteze, care sunt un fel de punţi întinse în necunoscut şi dacă nu pierzi „bunul simţ” e posibil ca mergând pe firul unei ipoteze să ajungi la un adevăr.

      Oricum aventura omului în necunoscut este o cale fără întoarcere, iar maşinăria cunoaşterii înaintează pe multe fronturi, viitorul ştiinţei fiind imprevizibil.

      Delete